0

Proti mozoljem in aknam

Pri kozmetiki Heaven verjamemo, da lahko z našimi naravnimi in organskimi izdelki pomagamo pri različnih težavah na koži. Odkrili smo katere sestavine so najbolj učinkovite za tarčno delovanje na težave na koži. Sestavili smo celovito nego od čiščenja do negovalnih izdelkov posebaj za izbrane težave s katerimi se najpogosteje srečujejo naše stranke. Vsak lahko ima lepo kožo!

Proti mozoljem in aknamKoža z mozolji in aknami je pogosto mastna in nagnjena k pojavu različnih vrst kožnih nepravilnosti kot so ogrci, beli mozolji, pustule in ciste. To stanje kože lahko prizadene ljudi vseh starosti, vendar se najpogosteje pojavlja med mladostniki in mladimi odraslimi zaradi hormonskih sprememb.

Negovanje kože z mozolji in aknami je ključno za zmanjšanje izbruha aken, zmanjšanje vnetja in izboljšanje videza kože. Tukaj je nekaj nasvetov za nego takšne kože:

Redno čiščenje: Pomembno je, da kožo z mozolji in aknami redno čistite, da odstranite odvečno olje, umazanijo in odmrle kožne celice. Uporabite nežen čistilni izdelek, ki je primeren za kožo z aknami, in ga uporabite dvakrat na dan.

Izogibanje mastnim izdelkom: Izogibajte se uporabi mastnih krem, olj in ličil, saj lahko te snovi zamašijo pore in poslabšajo izbruh aken. Namesto tega izberite izdelke, ki so označeni kot "brez olja" ali "nekomedogeni", kar pomeni, da ne povzročajo zamašitve pore.

Nežno odstranjevanje ličil: Če uporabljate ličila, se prepričajte, da jih nežno odstranite pred spanjem, da se prepreči zamašitev pore. Uporabite nežen odstranjevalec ličil, ki je primeren za kožo z aknami, in nežno vtrite, da odstranite ličila.

Izogibanje iztiskanju mozoljev: Če imate mozolje, se izogibajte iztiskanju ali izbiri po njih, saj lahko to povzroči širjenje bakterij in vnetje. Namesto tega poskusite uporabiti izdelke, ki vsebujejo sestavine, kot so salicilna kislina ali benzoil peroksid, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetje in pospešiti zdravljenje.

Vlaženje kože: Kljub temu, da imate aknasto kožo, je še vedno pomembno, da vlažite kožo, da preprečite izsuševanje. Izberite lahko vlažilno kremo, ki je primerna za mastno in aknasto kožo ter ne povzroča zamašitve pore.

Posvet s dermatologom: Če imate hude akne, ki se ne izboljšajo s samozdravljenjem, se posvetujte z dermatologom. Dermatolog vam lahko predpiše učinkovitejše izdelke ali zdravljenje, ki je prilagojeno vašim potrebam.

Poleg teh nasvetov je pomembno, da ohranjate zdrav način življenja, vključno z uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnostjo in zmanjšanjem stresa, saj lahko ti dejavniki vplivajo na stanje vaše kože.

Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Ustvari uporabniški račun
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več. V redu