0
Nihče ne želi imeti puste in suhe kože brez sijaja – in piling tukaj igra ključno vlogo. Naša povrhnjica je sestavljena kar iz petih podplasti. V najgloblji plasti se proizvajajo nove kožne celice. S staranjem se te celice pomaknejo do zgornje plasti. Nato se iz zgornje plasti naravno odluščijo, s tem pa se omogoči nastanek nove kože, ki je bolj gladka in ima poenoteno pigmentacijo.

Ta proces lahko upočasnijo različni dejavniki, kot so izpostavljenost soncu, hormonska nihanja in staranje. S podaljšanjem tega procesa se na koži začnejo kopičiti odmrle celice, zaradi česar je videti groba in brez sijaja. Če se odmrle celice na površju zadržijo predolgo, lahko zamašijo pore, kar povzroči številne težave, kot so madeži in izrazne gubice.
Piling pomaga odstraniti odmrle celice in očisti pore, da je polt videti bolj sijoča in bolj zdrava. Kakšne pilinge poznamo? Poznamo mehanske in kemične pilinge.

Z mehanskim pilingom ročno odstranimo odmrle celice s kože, tako da na površino nanesemo grobe sestavine (sladkor, mikrogranule, riževi otrobi v prahu, semena jojobe). Čeprav mehaničen piling nudi takojšen odličen učinek, je njegova slaba stran, da lahko zaradi preveč grobih delcev ali pregrobega drgnenja na koži povzroči mikro poškodbe namesto, da bi zagotovil čudovito polt.

Kemični pilingi delujejo tako, da razbijajo vezi, ki povezuje odmrle kožne celice. Z razbijanjem teh vezi se odmrle celice lažje izločijo, s tem pa nova koža pride na površje. Kemični pilingi izvirajo večinoma iz naravnih kislin in encimov. Takšne so alfa-hidroksi kisline, kot so mlečna kislina (pridobljena iz kislega mleka), glikolna kislina (iz sladkornega trsa) in vinska kislina (iz grozdja). Pri kozmetiki Heaven pilingi temeljijo na glikolni kislini.
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Ustvari uporabniški račun
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več. V redu