0
Kreme za predel okoli oči naj bi zmanjšale ali celo izbrisale znake staranja: drobne gubice, gube in podočnjake. Toda ali niso kreme za oči samo dražje vlažilne kreme v manjši embalaži?

To ne drži vedno. Kreme za predel okoli oči so zasnovane posebej za občutljivo kožo okoli oči, zato so ponavadi bolj goste ali pa vsebujejo bolj bogate vlažilne sestavine.

Koža okoli oči je namreč bolj krhka, bolj nagnjena k izsušitvi, hitreje se na tem predelu pokažejo znaki staranja in utrujenosti. Mežikanje in nenehno premikanje oči prav tako pospešita nastanek gubic, pod očmi pa se nabira tekočina, ki povzroča zabuhlost in podočnjake. Kreme za predel okoli oči lahko odpravijo nekatere od teh težav. Čeprav se zdi logično, da je koža - koža in da je povsod enaka, je dejstvo, da so različni predeli obraza in telesa pokriti z različnimi vrstami kože. Koža vek je tanka in občutljiva, zato lahko tudi prej pokaže znake staranja kot drugi deli obraza.

Pomembno je, da kožo okoli vek ohranjamo vlažno, da preprečimo suhost. In ker je predel okoli oči bolj občutljiv kot preostali del obraza, je bolje če nekaterih sestavin iz vlažilnih krem za obraz ne nanašamo na predel okoli oči. (npr. nekaterih kislin in retinola).

Kdo naj uporablja kremo za predel okoli oči? Morda ta krema ni nujno potrebna za vsakogar, se pa priporoča tistim, ki jih skrbi njihov predel pod očmi ali opažajo spremembe v predelu. To so lahko temni kolobarji, drobne gubice, pordelost in zabuhlost pod očmi. Menimo, da se gubice na predelu pod očmi res najprej pojavijo, zato je pomembno, da z uporabo kreme za ta predel pričnemo čimprej.
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Ustvari uporabniški račun
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več. V redu