0
Hidroliziran kolagen je posebna oblika kolagena, ki je bila predhodno razcepljena na manjše peptide.

Ta postopek hidrolize omogoča lažjo absorpcijo in uporabo kolagena v telesu. Hidroliziran kolagen ima višjo biološko uporabnost v primerjavi z običajnim kolagenom. To pomeni, da se večji delež hidroliziranega kolagena absorbira in izkoristi v telesu, kar vodi do boljših rezultatov pri podpori zdravja vezivnih tkiv. Ker se hidroliziran kolagen enostavno raztopi v vodi to olajša njegovo uporabo v prehrani, prehranskih dopolnilih ali kozmetičnih izdelkih.

Zaradi hidrolize je hidroliziran kolagen lažje prebavljiv. To je pomembno za ljudi, ki imajo občutljivost na prebavni sistem ali težave s prebavo. Prednosti hidroliziranega kolagena vključujejo podporo zdravju kože, zmanjšanje znakov staranja, izboljšanje elastičnosti in hidracije kože, krepitev kosti, sklepov in las ter povečanje gostote nohtov. Prav tako se uporablja za spodbujanje zdravega prebavnega sistema in celjenje poškodb mišično-skeletnega sistema.

Pri izbiri hidroliziranega kolagena je pomembno upoštevati kakovost izdelka, izvor kolagena ter morebitne dodatne sestavine ali certifikate, ki zagotavljajo njegovo kakovost in varnost. Posvetovanje z zdravnikom ali strokovnjakom za prehrano je priporočljivo, da izberete pravi hidroliziran kolagen za svoje individualne potrebe.
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Ustvari uporabniški račun
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več. V redu