0

Gua Sha Masaža


TEČAJ SAMOMASAŽE S TERAHERTZ GUA SHA

Zahvaljujemo sem vam za nakup masažnega pripomočka TERAHERTZ GUA SHA, ki ga vedno uporabljajte v kombinaciji z oljnim serumom.

Želimo vas opozoriti, da so vse vaje svetovalne in se sami odločite, katere vaje boste izvajali in katere izpustili. Če imate kakršne koli dvome, se posvetujte s svojim zdravnikom. Tečaj masaže GUA SHA je namenjen povprečno zdravi osebi brez posebnih diagnoz; če jih imate, se posvetujte s svojim zdravnikom, preden začnete z vajami. Samo vi ste odgovorni zase in za svoje zdravje.

Verjamemo, da si želite čimprej prezkusiti GUA SHA masažni pripomoček. A če želite najboljši učinek masaže, pred pričetkom uporabe GUA SHA pripomočka, naredite vaje za odpiranje limfnih točk, vaje za razteg mišic vratu in ramenskega obroča ter platizme.

1.KORAK: Odpiranje limfnih točk: BIG 6 LYMPH ROUTINE (dr. Perry Nickelston)

Malo je ljudi, ki tako globoko razumejo telo in znajo svoja spoznanja posredovati na razumljiv in jasen način in dr. Perry Nickelston je eden izmed njih (https://www.stopchasingpain.com/). Zdi se, da je njegova glavna tema limfni sistem, vendar ni omejen z dogmami in telo razume kot enotnost telesa, uma in duha. Njegovo metodo za odpiranje 6 limfnih točk in spodbujanja pretoka limfe si lahko ogledate v spodnjem videu:POZOR! Ob izvajanju metode “BIG 6 LYMPH ROUTINE” lahko izkusite simptome detoksikacije kot so mozoljčki in izpuščaji na koži, povečano uriniranje, prebavne motnje, glavobol in prehodno slabše počutje. Ti simptomi se lahko pojavijo na začetku izvajanja metode in po nekaj vajah izzvenijo. Pomembno je, da pijemo veliko vode, se gibamo (gibanje čisti limfo) in globoko dihamo na svežem zraku.


Zakaj je pomemben dobro delujoč limfni sistem?

Človeško telo je zapleten in izjemen sistem in ena njegovih manj znanih, a neverjetno pomembnih komponent je limfni sistem. Ta pogosto podcenjeni del našega imunskega sistema igra ključno vlogo pri ohranjanju našega splošnega zdravja, tako fizičnega kot duševnega.

Preprosto povedano, limfni sistem je mreža žil in vozlov, ki deluje kot sanitarni sistem za naše telo. Zbira in filtrira telesne celične odpadke, bakterije, viruse in druge neželene snovi. Prav tako proizvaja in prenaša bele krvničke, ki so ključne za boj proti boleznim in okužbam. Primarne strukture, vključene v limfni sistem, so limfne žile, bezgavke, tonzile, adenoidi, vranica in timus.

Vpliv limfnega sistema na fizično zdravje

Ko limfni sistem deluje pravilno, bistveno prispeva k ohranjanju našega splošnega telesnega zdravja. Pomaga pri odstranjevanju toksinov in odpadkov iz telesa, kar podpira imunski sistem. Poleg tega pomaga pri absorbciji maščob in vitaminov, topnih v maščobah, iz prebavnega sistema in prenaša ta hranila v celice telesa, kjer so potrebna.

Ko pa postane limfni sistem preobremenjen ali blokiran zaradi dejavnikov, kot so pomanjkanje telesne dejavnosti, slaba prehrana ali bolezen, lahko povzroči kopičenje toksinov v telesu. To lahko povzroči vrsto zdravstvenih težav, vključno s povečano dovzetnostjo za virusne in bakterijske okužbe, bolečine v sklepih, utrujenost, napihnjenost in celo resnejša stanja, kot sta limfedem in rak.

Vpliv limfnega sistema na čustveno in duševno zdravje

Toda učinki limfnega sistema niso omejeni le na fizično zdravje. Nove raziskave kažejo na povezavo med limfnim sistemom ter duševnim in čustvenim zdravjem. Možgani imajo lasten limfni sistem, znan kot glimfatični sistem, ki pomaga pri odstranjevanju odpadnih snovi iz možganov. Ko ta sistem ne deluje pravilno, lahko prispeva k nevrodegenerativnim boleznim, kot je Alzheimerjeva bolezen. Poleg tega so študije pokazale, da lahko imunski odziv, na katerega vpliva limfni sistem, vpliva na razpoloženje in vedenje, motnje v tem sistemu pa lahko prispevajo k motnjam duševnega zdravja, kot sta depresija in anksioznost.

Vpogled v vzhodne kulture

Priznanje pomena limfnega sistema ni novo. Vzhodne kulture že stoletja razumejo pomen uravnoteženega limfnega sistema. Prakse, kot sta ajurveda in tradicionalna kitajska medicina, poudarjajo potrebo po ohranjanju čistih telesnih energetskih kanalov, vključno z limfnim sistemom. Tehnike, kot so limfne masaže, joga, akupunktura in zeliščna zdravila, so bile uporabljene za podporo zdravja limfe.

2.KORAK: Vaje za razteg mišic vratu in ramenskega obročaČeprav se morda zdi nenavadno, vaje za vratne mišice in ramenski obroč dejansko lahko posredno vplivajo na videz vašega obraza. To je posledica povezav med mišicami, živci in pretokom krvi v tem območju. Nekatere vaje za obrazne mišice in mišice vratu ter ramenskega obroča posredno prispevajo k boljšemu tonusu in izgledu obraza.

Vratne mišice, kot so sternocleidomastoidna mišica, lahko vplivajo na držo glave. Pravilna drža glave lahko vpliva na celoten videz obraza in vratu ter pomaga preprečevati pojav povešenih kožnih gub.

Mišice v ramenskem obroču, kot so deltoidne mišice, trapezius in rhomboideus, lahko vplivajo na držo in položaj ramen. Pravilna drža ramen lahko posredno vpliva na dvig obraza in daje bolj odprto in samozavestno držo.

Obraz ni posebna entiteta, ločena od drugih delov telesa. Zato, če želite pomladiti obraz, morate obravnavati tudi druge dele telesa – predvsem vrat, prsi in dele hrbta. Izvajanje teh vaj okrepi in ohranja rezultate, ki ste jih dosegli na obrazu.

3.KORAK: Vaje za razteg platizme
Izraz "platizma" se nanaša na mišico v vratu, imenovano "m. platysma". Je široka, tanka plast mišičnih vlaken, ki se razteza od zgornjega dela prsnega koša do ključne kosti navzgor skozi sprednji del vratu ter se pripne na kožo in vezivno tkivo v spodnjem delu obraza in na licih.

Krčenje mišice platizme med govorjenjem, prehranjevanjem in izražanjem obraza lahko povzroči "platizmalne pasove". Ti trakovi so dva trakova mišic, ki potekata navpično navzdol na obeh straneh vratu. Platizmalni pasovi so naravni del staranja, vendar lahko pri nekaterih posameznikih postanejo bolj izraziti.

Koža s staranjem naravno izgublja elastičnost. Zmanjša se proizvodnja kolagena, ki koži daje mladostno čvrstost. Ta proces, skupaj z našo genetiko, lahko povzroči, da je koža, ki prekriva mišico platizmo, videti tanjša in se lahko povesi, tako da so navpični pasovi mišic bolj očitni.

Platizmo imenujemo jo tudi “mišica mladosti”, saj se s starostjo lahko raztegne in povzroči videz povešene kože na vratu in spodnjem delu obraza. S to mišico težko “telovadimo”, prav tako jo je težko sprostiti. Obstajajo pa ciljane vaje, s katerimi lahko vplivamo na platizmo in povezane mišice vratu ter obraza, ter tako poskrbimo za boljši tonus in prekrvavitev.

4.KORAK: TERAHERTZ GUA SHA masaža obraza
Kaj lahko dosežemo z GUA SHA masažo?

 • Naravni lifting obraznih tkiv.
 • Regeneracija - koža se obnovi, postane bolj žametna in sijoča.
 • Zmanjšanje zabuhlosti in pospešitev metabolizma.
 • Razstrupljanje - koža z manj nečistočami, bledenje pigmentacij.
 • Normalizacija limfnega obtoka - dvojna brada in zabuhlost izginejo.
 • Piling - delovanje žlez lojnic se normalizira, povrhnjica se obnovi - koža postane čistejša in mehkejša.
 • Preoblikovanje - povrne se elastičnost in čvrstost kože.
 • Stimulacija refleksnih točk - glavoboli izginejo, razpoloženje se dvigne, stres se zmanjša.

GUA SHA masaža ni primerna za vas, če:

 • imate odprte rane ali sveže poškodbe na obrazu,
 • imate akutni izbruh ekcema, herpesa, aken ali drugih nalezljivih bolezni kože,
 • ste alergični na masažna olja,
 • ste imeli nedavno kirurški poseg na obrazu in imate sveže zaceljene brazgotine,
 • imate nevrološke motnje kot so epilepsija ali nevromuskularne bolezni,
 • imete hemofilijo ali druge motnje strjevanja krvi,
 • ste noseči, še posebej v prvem trimesečju,
 • imate bolezni srca in ožilja (v tem primeru se posvetujte s svojim zdravnikom).

Uporaba Terahertz GUA SHA masažnega pripomočka

 • Pred pričetkom uporabe, se prepričajte, da GUA SHA masažni pripomoček nima nobenih poškodb ali razpok.
 • Pred in po masaži GUA SHA pripomoček obvezno operite/razkužite.
 • Masaža se izvaja s čistimi rokami na čistem obrazu.
 • Masaža poteka z vodo ali oljem, ki se nanese na kožo. Olje: izberite takšno, ki ustreza vašemu tipu kože, ki ne bo mašilo por in ne bo izzvalo pojava aken. Odlični so oljni serumi kozmetike Heaven by Deborah Mitchell (www.heavenskincare.si). Kar zadeva vodo, lahko uporabite razpršilec s čisto vodo ali naredite masažo med tuširanjem.
 • Med masažo držite GUA SHA pripomoček pod kotom 45 stopinj!

Dodatna navodila za pravilno in varno izvajanje masaže:

 • Jakost masaže in pritisk na kožo naj ne bo premočan (5 od 10). Pri masaži se ne smejo pojaviti modrice ali bolečina!
 • Intenzivnost masaže postopoma povečujte.
 • Masažo izvajajte do rahle rdečice. V primeru debelejše kože in odsotnosti rdečice masažo izvajajte dokler ne začutite toplote, mravljinčenja ali rahlega srbenja.
 • Pri koži z rdečico (rozaceo) masažo izvajajte nežno, kot božanje in preskočite predele z rdečico.
 • Če je potrebno, masažo lasišča (in brade pri moških) izvajajte preko brisače.
 • Pri večji drenaži tekočine s področja obraza napravite premor pred naslednjo masažo do popolnega okrevanja.
 • Ob prvih masažah z GUA SHA, ko se odplavlja zastala limfa in strupi lahko opazite na nekaterih predelih mozoljčke ali izpuščaje na koži, kar kaže na proces detoksikacije, ki kmalu izzveni.
 • Masaža z GUA SHA ni priporočena v prvih 2 tednih po uporabi botoksa ali dermalnih polnil.
 • Izvajanje masaže z GUA SHA priporočamo 2x do 3x na teden.

Zakaj kamen TERAHERTZ?

TERAHERTZ LAHKO POVEČA KRVNI OBTOK, SPODBUDI METABOLIZEM IN POMLAJEVANJE KOŽE.

TERAHERTZ je umeten kamen, ki so ga naredili japonski raziskovalci in ga poznamo tudi pod imenom silicij. Velja za enega največjih znanstvenih odkritij 21. stoletja. Razlog je v terahertz (THz) valovih, ki jih ta kamen sprošča in s katerimi lahko delujemo na celičnem nivoju. Najkoristnejši kvantni valovi za človeško telo se namreč nahajajo med vidno svetlobo in elektromagnetnimi valovi in ravno tukaj vmes se nahaja terahertz frekvenca in znaša 1 trilijon vibracij v 1 sekundi.

Nekatere frekvence v območju terahercev ustrezajo skupnim vibracijam bioloških molekul, kot so DNK in proteini. To je tudi frekvenca mreže vodikovih vezi vode, ki predstavlja 70 % telesne teže. Terahertz je tudi toplotno prevoden in ima sposobnost hitrega vpijanja temperature, kar je zelo primerno za hipertermijo (sprostitev mišic in odpiranje por) in hladno terapijo (krčenje mišic). Masaža s tem kamnom naj bi izboljšala prekrvavitev, spodbudila limfno drenažo in detoksikacijo, odstranila odvečno vodo in s tem zmanjšala oteklost ter prinesla več energije v telo.

O meni

Sem Veronika, stara sem 48 let in že več let uporabljam kozmetiko Heaven by Deborah Mitchell. Lahko bi rekli, da sem kozmetična navdušenka. Sicer sem po izobrazbi doktorica veterinarske medicine z doktoratom znanosti iz Biomedicine, končujem pa tudi šolanje za kozmetičnega tehnika. Več kot 20 let sem delala v farmacevtski industriji, tudi na področju dermatologije, danes pa skupaj z možem delujem v njegovem podjetju, ki se ukvarja s prodajo organske kozmetike. Vsi moji nasveti temeljijo na moji lastni izkušnji in znanju, ki sem ga pridobila v času študija, predvsem pa s šolanjem v Heaven trening centru (Telford, Velika Britanija), številnih online tečajih ter šolanju na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli v Celju. Čeprav je največje doživetje masaže zagotovo v kozmetičnem salonu ali spa-ju, pogosto nimamo časa za to. S tem namenom sem želela z vami deliti učinkovito masažo TERAHERTZ GUA SHA, ki jo lahko izvajate doma in vas bo zagotovo navdušila.
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Ustvari uporabniški račun
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več. V redu