0

ZAKAJ NARAVNA ORGANSKA IN VEGANSKA KOZMETIKA?

Bi verjeli, da povprečna oseba uporabi 12 različnih kozmetičnih produktov na dan? Ženske seveda za svoj popoln in negovan videz potrebujemo nekoliko več kozmetičnih izdelkov kot moški - od izdelkov za umivanje telesa in las, nego kože, make-up in parfum.


Razvoj znanosti in novih tehnologij je uvedel novosti tudi na področju kozmetike. Danes lahko najdemo na policah drogerij učinkovite izdelke za nego kože, vendar se pogosto ne zavedamo, da lahko s temi izdelki vnašamo v telo nepotrebne, a sicer dovoljene kemikalije. Pogosto smo s tako kozmetiko zadovoljni – naša koža je čista in navlažena, prijetno dišimo, zaradi make-upa pa izgledamo skoraj tako kot manekenka v oglasu, ki dokazuje, da ta izdelek pač moramo imeti. 


Pred leti smo zasledili raziskavo National Institute of Occupational Safety and Health iz ZDA, ki je ugotovila, da ženska koža letno povprečno absorbira 2 kg kemikalij iz kozmetičnih produktov. Kar 60% snovi, ki jih nanesemo na kožo se namreč resorbira skozi kožo in preide v krvni obtok.


In kaj potem?
 Potrebno je poudariti, da so kozmetični izdelki v EU veliko bolj regulirani kot v ZDA. Vsebujejo lahko dovoljene kemikalije, a vprašamo se lahko, če jih res nujno potrebujemo?


5 RAZLOGOV ZAKAJ VERJAMEMO V ORGANSKO KOZMETIKO


1. Izvira iz rastlin in drugih naravnih sestavin


Vzemite embalažo katerega koli izdelka za nego kože in preberite sestavine. Koliko sestavin pravzaprav prepoznate? Če jih ne boste prepoznali, jih tudi vaše telo ne bo.


Organski izdelki so pridobljeni iz rastlin in drugih v naravi prisotnih sestavin. Še pomembneje pa je, da so te organske sestavine pridelane brez uporabe pesticidov, herbicidov, sintetičnih gnojil, gensko spremenjenih organizmov (GSO) in drugih dodatkov ali kemikalij. S tem ste lahko prepričani, da vaša koža in telo absorbirata naravne sestavine.


2. Redko povzroča alergije

Manj verjetno je, da bodo organski izdelki za nego kože povzročili alergijske reakcije, vnetja ali draženje. Če bi prišlo do alergijske reakcije pri uporabi organskih izdelkov, bi bila najverjetneje to posledica naravne sestavine (na primer citrusov, arašidov, jagod), ki bi jo lažje prepoznali.

3. Je lahko bolj učinkovita

Ugotovljeno je bilo, da ekološko pridelane rastline vsebujejo višjo raven vitalnih antioksidativnih vitaminov kot neekološke rastline. Ker so pridelane brez herbicidov in pesticidov, so tudi njihove organske sestavine brez te kontaminacije, kar pomeni enako za vašo kožo in telo.

4. Ni testirana na živalih


V preteklosti so se kozmetični izdelki testirali na živalih, zato je bila kozmetična industrija deležna kritik. Organska kozmetika je bila s svojim netestiranjem na živalih drugačna od konvencionalne kozmetike. Danes, z novo EU zakonodajo se nobena kozmetika ne testira več na živalih.


5. Dolgoročno je boljša za kožo

Nihče ne ve kakšni so dolgotrajni učinki uporabe dovoljenih kemikalij v kozmetiki, sploh ker dnevno uporabimo več izdelkov, ki jih slojimo.  

Naravne organske sestavine, kot so na primer kokosovo olje, med, aloe vera in karitejevo maslo, so znane po tem, da pomirjajo, negujejo, vlažijo in spodbujajo gladko kožo. Čeprav so včasih rezultati počasnejši, so organski izdelki za nego kože nežni do vaše kože in vam dolgoročno ne bodo škodovali. Poleg tega je do 95 % vsebine ekološkega izdelka za nego kože aktivnih sestavin. V sintetičnih izdelkih za nego kože pa aktivne sestavine predstavljajo le 5 do 10 % vsebnosti.


 KAJ PA VEGANSKA KOZMETIKA?

Vegani ne uporabljajo sestavin živalskega izvora. V nekaterih izdelkih Heaven najdemo med in čebelji strup, ki izvirata iz živali in nista primerna za vegane. Zato je Deborah Mitchell več let raziskovala sestavine, ki bi imele podobne anti-aging lastnosti kot njen ABEETOXIN® (čebelji strup) in bi bile primerne za vegane. Obenem je opažala, da so tradicionalni veganski kozmetični izdelki le redko učinkoviti tudi proti staranju.

S tem namenom je odkrila 
NETTATOXIN® (strup koprive), ki se je izkazal za zelo učinkovitega v boju prosti staranju, saj obnavlja in učvrsti kožo. Manuka med, ki je dodan maski s čebeljim strupom, so v veganskih izdelkih zamenjali z javorjevim sirupom, čebelji strup pa s strupom koprive ter tako dobili zelo učinkovito kombinacijo sestavin, ki delujejo proti staranju.

 
PA ŠE NASVET...

Svetujemo, da preverite sestavine na izdelkih, ki jih uporabljate. Organski izdelki za nego kože le-to negujejo na naraven način, saj ne vsebujejo dovoljenih kemikalij. Zaradi organskih hranilnih snovi, ki jih vsebujejo, so pogosto celo bolj učinkoviti kot običajna kozmetika.

Kozmetika Heaven by Deborah Mitchell vsebuje naravne, organske sestavine. Posebnih certifikatov kot dokazilo ekološkosti Heaven nima, razen certifikata dobavitelja, ki dobavlja organske sestavine, da so te, ki jih uporabljajo v izdelkih res organskega izvora.

 
Nazaj na seznam člankov
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Ustvari uporabniški račun
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več. V redu