0

TRAJNOSTNA KOZMETIKA: KAKO KOZMETIKA HEAVEN IZPOLNJUJE SVOJE POSLANSTVO?

Ob vedno večji ozaveščenosti o pomembnosti ohranjanja okolja pogosto slišimo besedo "trajnost". Tako se tudi v kozmetiki srečujemo s pojmom "trajnostna kozmetika" - a kaj to pravzaprav predstavlja v resničnem življenju?

Trajnostna kozmetika se nanaša na kozmetične izdelke in postopke, ki so zasnovani in izvajani na način, ki minimizira negativne vplive na okolje, družbo in zdravje ter hkrati spodbuja dolgoročno trajnost.

Gre za pristop k proizvodnji, uporabi in odstranjevanju kozmetičnih izdelkov, ki se osredotoča na zmanjševanje obremenitve okolja, etično ravnanje in odgovorno porabo virov.

Tako trajnostna kozmetika vključuje več vidikov: 

- Okoljska trajnost:
Trajnostna kozmetika se trudi zmanjšati negativne vplive na okolje. To vključuje uporabo naravnih in ekoloških sestavin, zmanjšanje porabe vode in energije med proizvodnjo ter uporabo okolju prijaznih embalaž.

- Etična in družbena trajnost: To pomeni, da se v proizvodnji in dobavnih verigah upoštevajo etični standardi, vključno z zagotavljanjem poštenih delovnih pogojev, pravične plačilne politike in spoštovanje človekovih pravic. 

- Zdravstvena trajnost: Trajnostna kozmetika se osredotoča na uporabo varnih, naravnih in organskih sestavin.

- Trajnostna embalaža: Trajnostna kozmetika stremi k zmanjšanju odpadkov z uporabo recikliranih ali obnovljivih materialov za embalažo ter zmanjšanjem odvečne embalaže.

- Transparentnost in ozaveščanje: Trajnostna kozmetika se trudi zagotoviti jasne informacije potrošnikom o sestavinah, postopkih proizvodnje, etičnih praksah in okoljskih vplivih izdelkov.

Skupna cilja trajnostne kozmetike sta zmanjšanje negativnih vplivov kozmetične industrije na okolje in družbo ter spodbujanje odgovorne potrošnje in ozaveščanja. 

Kako kozmetika Heaven sledi trajnostnem poslanstvu?


1. Heaven je ogljično nevtralna kozmetika

Trdno verjamemo, da je naša odgovornost kot etično podjetje, da se zavedamo svojega vpliva na okolje, zato smo ogljično nevtralni

Izraz "ogljično nevtralna" se nanaša na stanje, ko se celoten ogljični odtis ali emisije toplogrednih plinov, ki jih povzroči določen izdelek, storitev ali dejavnost, enačijo z zmanjšanjem ali odpravljanjem enake količine ogljikovega dioksida (CO2) iz ozračja. To pomeni, da se za vsako izpustljeno tono ogljikovega dioksida v okolje izvede enakovredno zmanjšanje ali odstranjevanje ogljikovega dioksida iz ozračja, da se doseže neto ničelna emisija ogljika.

V kontekstu kozmetike, ogljično nevtralna kozmetika pomeni, da se pri vseh fazah proizvodnje, dobave, uporabe in odstranjevanja kozmetičnih izdelkov skuša zmanjšati vpliv na podnebne spremembe in ogljični odtis.

Tako se lahko ob uporabi kozmetike Heaven počutite dobro, medtem ko izgledate čudovito...

2. Heaven je fitoterapevtska kozmetika

Fitoterapevtska kozmetika se nanaša na kozmetične izdelke, ki vsebujejo naravne rastlinske izvlečke in sestavine, znane kot fitoekstrakti, ki imajo koristne lastnosti za kožo. Ta vrsta kozmetike združuje znanje fitoterapije (uporaba zdravilnih rastlin v terapevtske namene) s kozmetičnimi izdelki za nego kože.

Glavna značilnost fitoterapevtske kozmetike je uporaba rastlinskih izvlečkov, olj, zelišč in drugih naravnih sestavin, ki imajo lahko različne pozitivne učinke na kožo, kot so vlaženje, pomiritev, revitalizacija, antioksidativna zaščita, uravnavanje oljnosti itd. Te sestavine so izbrane zaradi svojih tradicionalnih uporab in znanstvenih dokazov o njihovih učinkih na kožo.

Pogosto se fitoterapevtska kozmetika osredotoča tudi na uporabo esencialnih olj, ki so izvlečki iz rastlin, znani po svojih aromaterapevtskih lastnostih in lahko dodatno prispevajo k dobrobiti kože in splošnemu počutju.

S kozmetiko Heaven ste prijazni do svoje kože, saj uporablja naravne, organske sestavine in sledi principom fitoterapije.

3. Kozmetika Heaven je brez umetnih dišav

Vsi naši izdelki za nego kože so brez umetnih dišav. Skrbno izbiramo esencialna olja, ki delujejo, ne da bi ob tem povzročali draženje ali kožne nepravilnosti. Za nas je pomembno, da imate z našimi izdelki odlične izkušnje.

Tako naši izdelki ne vsebujejo sintetično ustvarjenih vonjav ali dišav, ki so ustvarjene s kemičnimi postopki. Namesto tega se za ustvarjanje vonjav uporabljajo naravne sestavine, kot so naravna esencialna olja, izvlečki rastlin in druge naravne esence.

Umetne dišave so kemično ustvarjeni vonji, ki se uporabljajo v številnih kozmetičnih izdelkih, vključno s parfumi, losjoni, milom in šamponi. Te dišave so običajno cenejše od naravnih alternativ in omogočajo dosledno in trajno vonjavo izdelkov. Vendar pa nekateri posamezniki lahko razvijejo alergijske reakcije, kožne draženje ali občutljivost na umetne dišave.

Izbira kozmetike brez umetnih dišav je lahko koristna za tiste, ki imajo občutljivo kožo ali so nagnjeni k alergijskim reakcijam. Naravne dišave, kot so esencialna olja, imajo lahko tudi dodatne koristi za kožo in razpoloženje, saj imajo pogosto tudi aromaterapevtske lastnosti.

4. Kozmetika Heaven je v embalaži, ki se lahko reciklira

Naša močna zavezanost okolju pomeni, da je vso našo embalažo mogoče reciklirati. Nekateri Heaven izdelki so v stekleni embalaži (veganska linija) s pokrovčki iz bambusa, spet drugi izdelki za nego kože so v plastični embalaži - a vse je mogoče reciklirati.

Pravtako smo se odpovedali dodatnim papirnatim škatlicam, v katerih so običajno še dodatno zapakirani kozmetični izdelki, saj te običajno takoj zavržemo.

Tako kozmetika Heaven by Deborah Mitchell poleg visoko kakovostnh izdelkov izpolnjuje tudi svoje trajnostno poslanstvo.

Preberi več o organskih sestavinah, ki jih uporablja kozmetika Heaven in zakaj je organska kozmetika bolj varna.Nazaj na seznam člankov
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Ustvari uporabniški račun
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več. V redu